Fox Glacier séta/walk

Everybody was waiting very excitedly until we were called into a separate room, where we got some teaching and equipment (walking boots, raincoat, waterproof trousers, etc..) From the village we went to the glacier’s car park by shuttle bus, then we had to walk. Our guide was Dean, who was telling us information and some history about the glacier.

Mindenki izgatottan gyülekezett, aztán egyszer csak betessékeltek bennünket egy helyiségbe, ahol útbaigazítást kaptunk, felszereltek bennünket túrabakanccsal, meg aki akart vízálló kabátot/nadrágot is kaphatott. A faluból busszal mentünk a gleccser parkolójához, onnan meg gyalog. Az idegenvezetőnk Dean volt, sok okosságot, történelmet mondott az úton.

M is an American girl, we talked a lot on the way up to the top. (I preferred to ask questions and I didn’t have to speak, as I was gasping 🙂 – I blame my age) She said she always asked what people’s first name backwards is. 🙂 Her name means “towards the ocean” in Hawaiian.

Mine is Tide 🙂 Funny. So the 2 “water-girls” started their adventure together. 🙂

M egy amerikai lány, sokat beszélgettünk, amíg a hegyre felértünk. (Én inkább kérdeztem, mert akkor kevesebbet lihegtem – korral jár.) Azt mondta, mindenkitől megkérdezi, hogy mi a keresztneve visszafelé olvasva. Az övének a hawaii-ból fordítva az a jelentése, hogy „az óceán felé”.

Az enyém Tide, ami az angolban ár/áradat-ot jelent. Leginkább az apály és a dagály szavakkal hozható össze. Szóval a 2 „vízi-lány” együtt vágott neki a kalandnak. 🙂

When we got to the ice, we had to put these things on. I can’t remember its name… I forgot… (blame my age again…) It helped with walking on the ice.

Amikor a jeges részhez értünk, a bakancsra kellett ezt a valamit szerelni, de nem tudom a nevét még angolul sem… elfelejtettem. Ez segített, hogy ne csússzunk a jégen.

On the top we ate a little bit of ice and filled our water-bottles up with nice, cold and very clean glacier water. To be honest it was much better, then the tap water in the hostel (yellowish and horrible taste).

Fent aztán ettünk egy kis jeget 🙂 meg megtöltöttük az ásványvizes palackjainkat finom gleccser-vízzel, ami kristálytiszta volt! Ez azért is fontos, mert a szállón a csapból sárgás víz folyt, és az íze sem volt valami jó.

At the end of our tour Dean gave us a certificate to certify we have done the Glacier walk. I might will write it on my CV as well! 🙂

A túra végén kaptunk egy tanúsítványt, hogy „megjártuk a Fox Gleccsert”. Én lehet majd az önéletrajzomba is beleírom 🙂

 

Published on Feb 28, ’12 11:43 AM on Multiply.

2 Comments

Filed under beszámoló/journal, információ/information, képes

2 responses to “Fox Glacier séta/walk

  1. euthumia wrote on Mar 1
    kíváncsi leszek, mit szólnak majd hozzá, ha beteszed a cv-be 🙂 🙂 hihi, jó kis élmények ezek is!

  2. mybigdream wrote on Mar 1
    Valószínű azt hinnék megbuggyantam 🙂

Leave a comment